Chirurgie de restaurare a vederii

chirurgie de restaurare a vederii

Cu toții folosim viziunea pentru a ne bucura de frumusețile lumii, pentru a percepe informații și a le stoca în memorie. Cu toate acestea, puțini dintre noi se gândesc la modul în care funcționează acest mecanism unic. În plus, lucrând la un computer, nu ne cruțăm vederea și mergem adesea la medic când încep probleme oftalmologice grave.

Astăzi, diagnostice precum miopia, hipermetropia și astigmatismul sunt familiare chiar și copiilor. Toate aceste afecțiuni sunt caracterizate de acuitate vizuală afectată. În funcție de situația și vârsta pacientului, în tratamentul acestor patologii sunt utilizate diferite metode - terapie cu vitamine, exerciții terapeutice pentru ochi, purtarea ochelarilor. Când astfel de metode terapeutice eșuează, medicul sugerează ca pacientul să fie supus unei intervenții chirurgicale pentru a restabili vederea. Ce fel de operație este aceasta? Să ne dăm seama împreună.

Tipuri de intervenții chirurgicale pentru restabilirea vederii

Cu câteva decenii în urmă, omenirea nu avea capacitatea de a elimina problemele complexe de vedere. Astăzi, procesul tehnologic a făcut o descoperire semnificativă în domeniul oftalmologiei, permițându-vă să restabiliți acuitatea vizuală într-o singură zi. Este vorba despre tehnologia laser. Operațiile oculare sunt efectuate folosind echipamente laser foarte avansate. Există mai multe metode diferite de corectare a vederii cu laser. Să le privim în detaliu:

  1. Super Lasik- cea mai frecventa operatie astazi, care se realizeaza in functie de parametrii individuali ai fiecarui pacient, prin urmare da cele mai bune rezultate.
  2. Lasik- metoda de bază de corectare a vederii. Nu ține cont de caracteristicile individuale ale structurii corneei pacientului.
  3. Femto Lasik- o tehnică care folosește un femto-laser special pentru a restabili vederea.
  4. Femto Super Lasik- metoda este similară cu standardul Femto Lasik, dar se realizează ținând cont de caracteristicile individuale ale ochiului pacientului.
  5. Presby Lasik- tehnica ține cont de modificările legate de vârstă ale vederii de aproape la pacienții cu vârsta peste 40 de ani, încercând să o corecteze la toate distanța fără ochelari.
  6. PRK– metoda este utilizată pentru contraindicații la procedurile standard. De exemplu, dacă corneea este prea subțire.
  7. Epi-Lasik- una dintre soiurile procedurii standard Lasik, care poate fi folosit uneori pentru cornee subțire.

Efectuarea unei intervenții chirurgicale

Chirurgul oftalmolog îndepărtează partea superioară a corneei, după care laserul își îndepărtează partea interioară și readuce stratul superior la locul său. Operația se efectuează sub anestezie locală, nu generală. În consecință, vătămarea corpului este minimă. Pacientul se simte grozav. După operație, vederea începe să-și revină după 2-3 zile. Alte proceduri pentru a accelera perioada de recuperare, pacientul se desfășoară singur acasă.

Contraindicații pentru intervenția chirurgicală

Corectarea vederii cu chirurgia laser nu se efectueaza persoanelor sub 18 ani si peste 60 de ani. De asemenea, această intervenție chirurgicală este contraindicată în prezența unor astfel de boli la pacient precum tuberculoza, diabetul, oncologia. Corecția cu laser nu este strict recomandată femeilor însărcinate și care alăptează.

Perioada postoperatorie

După cum am spus mai devreme, vederea este restabilită după operația cu laser foarte rapid. Pacientul trebuie doar să respecte regulile de igienă a ochilor, să excludă temporar activitatea fizică. Complicațiile de la procedura cu laser sunt reduse la minimum.

Așadar, am aflat că operația de restabilire a vederii vă permite să obțineți cele mai bune rezultate în eliminarea problemelor precum miopie, hipermetropie, glaucom, fibrom, astigmatism. Procedura de corectare a vederii este rapidă, recuperarea și adaptarea este nedureroasă. Chiar și cu stadii avansate de boli ale organelor vizuale, operația face minuni. În acest caz, pacientul nu este expus la anestezie generală, nu simte disconfort înainte și după operație.

Și totuși, mai bine decât orice operație este prevenirea bolii. Prin urmare, este necesar să se protejeze vederea și sănătatea în general încă de la o vârstă fragedă.